U vremenu u kojem kritika vredi mnogo više nego li i jedna pohvala, Milan B Popović odlučuje da iskritikuje sve oko sebe i na papiru iskaže svaku svoju prećutanu reč. ''Molitva tetoviranog srca'' je lupila šamar svakome ko je uzeo knjigu u ruke. Posle osvešćivanja u rukama mi se našla nova zbirka pesama ''Vreme brutalnih dobronamernika''. Zbirka koja odlazi korak ispred. Zbirka koja je ličnija. Zbirka koja je konkretnija. Na jednom mestu se našlo mnogo dobrih razmišljanja, misli koje su izašle iz pesnika u raznolikim  situacijama. Ali veliki napredak je što nam je sada predstavljen uzrok. Ovoga  puta  znamo šta je to što nas je ošamarilo. Jasno nam je zašto je nešto rečeno i lakše možemo da sudimo da li nešto ima smisla i da li se slažemo. Na momente previše lična zbirka, na druge momente odlazi u drugu krajnost i stvara zid oko pesnikove duše.
Milan B Popović se u ovoj knjizi dosta povukao u sebe, zašao je u svoje najdublje delove i pokušao da predstavi zašto se on baš tako oseća, šta je uzrok njegovom takvom stavu. Predstavio je sebe i način kako je došlo do ovih stihova. Ali u svom tom povlačenju, u lavirintu u koji je svesno uvukao čitaoca, nesvesno je uvukao i sebe samog i baš u tom lavirintu nastaju možda i najkonfuznije pesme koje se nalaze u zbirci. Na trenutke i kontradiktoran sam sebi, na trenutke izlazi iz granica bunta i poetičnosti. Ali i kao takva njegova reč u tim konfuznijim delovima ima oštrinu iako ne seče dovoljno jako. Sa druge strane najbolje momente u knjizi sam doživeo čitajući poglavlje ''Srbijo, osećaš li da pesnik gori u ledenom naručju tvom?'', a pogotovo u pesmama ''Dragi Gospodine Predsedniče'' i ''Srbijo Majko'', gde je Milan B Popović najdirektniji i najkonkretniji. U njima  pesnik udara najjače. Baš zbog toga sam po nekoliko puta prelistavao i ponovo čitao pesme iz pomenutog poglavlja. Upravo zbog  toga ovu knjigu doživljavam kao bunt a pesnika kao buntovnika.
Pred Milanom B Popovićem je težak zadatak: da odluči da li će samo opisivati ono što boli ili će iz sve snage udarati u ranu. Da li će učiniti da i nas zaboli kada uštine ranu? Da li će svom svojom intelektualnošću biti jedna od vodećih poluga novog srpskog književnog garda ili će samo posmatrati. ''Vreme Brutalnih Dobronamernika'' je na dobrom putu da u nama probudi sve ono što smo prećutali iz samo nama znanih razloga. Milan je to uspeo - mnogi nisu! 
             

                                                                                                              Ivan Ristić